Sebuti Tiffany glas in lood - Voor raam- en interieurdecoratie, hobbyglas, glashobby benodigdheden, raamhanger, sfeerlichten, Tiffany hang-, wand- en tafellampen, enz.

Sebuti Tiffany glas in lood - Voor raamdecoratie, interieurdecoratie, hobbyglas voor uw glashobby, raamhanger, sfeerlichten, Tiffany hanglampen, wandlampen en tafellampen, voorzetramen, enz. Voor uw Tiffany wens op maat
Tiffany & glas in lood Hobbyglas 
(magnetron-) Glas Fusing
en Glashobby materialen.

Post:      Jan Steenstraat 70, 7021 DV Zelhem,   
Winkel
:  Ambachtsweg  9,     7021 BT  Zelhem              (Tel.: 06 - 36 49 83 73)

 
WEBWINKEL

• Home •
• WERKING Glassoort en Kleur •
• AFWIJKING in kleuren •
______________________________ 
 
<- Menu Terug
Mallen voor Glasfusing
Artikelen voor HotPot e.a. Glasfusing
Compleet glas sieraad
Artikelen voor Sieraden maken
MATERIALEN Tiffany Glas fusing GiLood
PRIJZEN van Spectrum Hobbyglas
CURSUS  of  Workshop
PATRONEN en ONTWERPEN Tiffany /GiL
PATRONENMAPPEN voor Tiffany
TIJDSCHRIFTEN voor Glashobby
Kleuren en Afwijking
Contact
Route naar Sebuti-Glas/Glashobby-4ALL

 

Afwijking in Stained (gekleurd) Glas kleuren...

Kleuren van de Tiffany, glas in lood en HotPot (Magnetron-) glas fusing artikelen kunnen in werkelijkheid om verschillende redenen wat afwijken van de kleuren die u op uw beeldscherm ziet.

Allereerst:  Geen enkel beeldscherm geeft de kleuren exact weer zoals dat op een ander beeldscherm gebeurt. Redenen daarvoor zijn uiteenlopend: de kleurinstellingen van de pc hebben een uniek karakter. Oudere schermen geven eerder kleur- en contrastafwijkingen. Een goede videokaart kan veel meer kleuren (en kleurnuances) weergeven dan een wat eenvoudigere. 

Tweede reden:  De artikelen zijn gefotografeerd met een (digitale) camera. Het Stained (gekleurd) glas wordt gefotografeerd onder verschillende licht omstandigheden (veel zon, bewolkter, enz.). Ook meer of minder tegenlicht heeft invloed op helderheid van de kleuren en op de contrasten. Daarom plaatst Sebuti-Tiffany-glas soms meerdere foto's van artikelen onder verschillende natuurlijke lichtomstandigheden. 

Zo kan een foto geplaatst worden die vrij hangt voor een wit vlak 
Daarnaast plaatsen wij dan bijv. een tweede, waarbij het product tegen hetzelfde witte vlak geplaatst is. Bij de 1e foto komt dus wél licht van achteren door het glas; bij de 2e niet. Daardoor oogt de 2e in de regel donkerder, tenzij glas is gebruikt dat minder/weinig lichtdoorlatend is (opal glas bijv. i.p.v. whispy of kathedraalglas). Dit laatste (opal glas) is dan meer geschikt voor gebruik voor schilderijachtige werken (tegen bijv. een muur geplaatst), whispy of kathedraal glas komt vrij hangend of bij raamobjecten meer tot zijn recht.
 
Een mogelijke 3e type foto die soms geplaatst wordt, is er één genomen voor een raam en van achteren belicht met ochtendlicht. Wanneer dit indirect doorvalt, dan worden de kleuren erg sprankelend. Wanneer (zon-) licht direct op hangers valt, worden sommige kleuren/glassoorten zelfs bijna fluorescerend.

Een 4e type foto kan er een zijn van hetzelfde product voor een raam met drukke achtergrondinvulling. In dit geval wordt indirecte belichting van buitenaf gebruikt en waardoor goed bekeken kan worden welke effecten verwacht mogen worden.

Soms wordt een 5e foto geplaatst, bijv. met de lucht als achtergrond. Dit om een impressie te krijgen van kleurspeling en kleurmenging van het gekleurde glas met de achtergrond kleuren. Whispy stained glas zal bijv. bij belichting van voren een wat donkerdere kleur lijkt met wittige vegen. Wordt het gekleurde glas echter van achteren belicht, dan wordt de hoofdkleur véél sprankelender en valt wit meer weg en lijkt dan meer op gekleurde vegen in het gekleurde glas.

Meer info over werking van glas en kleur vindt u onder "Werking  Glassoort en Kleur". 

. .
 

© 2004-2014 - Sebuti-Glas