Sebuti Tiffany glas in lood - Voor raam- en interieurdecoratie, hobbyglas, glashobby benodigdheden, raamhanger, sfeerlichten, Tiffany hang-, wand- en tafellampen, enz.

Sebuti Tiffany glas in lood - Voor raamdecoratie, interieurdecoratie, hobbyglas voor uw glashobby, raamhanger, sfeerlichten, Tiffany hanglampen, wandlampen en tafellampen, voorzetramen, enz. Voor uw Tiffany wens op maat
Tiffany & glas in lood Hobbyglas 
(magnetron-) Glas Fusing
en Glashobby materialen.

Post:      Jan Steenstraat 70, 7021 DV Zelhem,   
Winkel
:  Ambachtsweg  9,     7021 BT  Zelhem              (Tel.: 06 - 36 49 83 73)

 
WEBWINKEL

• Home •
______________________________ 
 
<- Menu Terug
WERKING Glassoort en Kleur
AFWIJKING in kleuren

 

Werking Glassoort en Kleur bij Tiffany en Glas in Lood...

Nb.:  i.v.m. de complete reorganisatie van de site zijn oudere foto's niet meer beschikbaar. Maar: .... er komt een veelvoud van nieuwe foto's!

Sebuti Tiffany glas in Lood kiest ervoor meerdere foto's (onder natuurlijke omstandigheden) van de artikelen te plaatsen. 

De foto's worden bijv. genomen van een vrij hangend product voor een wit vlak. Door de neutrale belichting wordt dan zo een redelijk goed beeld gegeven van de kleuren van het gebruikte glas.  

Een andere foto (product tegen hetzelfde witte vlak geplaatst) laat zien wat er met de kleuren gebeurt als het licht níet van achteren door het glas komt. Door deze toepassing van belichting oogt het werkstuk de regel donkerder (zie rechts), tenzij glas is gebruikt dat weinig lichtdoorlatend is. Dit laatste - bijv. gebruikt voor schilderijachtige werken - komt in beide gevallen helder tot zijn recht. Spreekt o.i. vanzelf dat - wanneer uw voorkeur uitgaat naar een wandschilderij of plaatsing met spaarzame belichting van achteren - doorgaans beter gekozen kan worden voor niet of weinig lichtdoorlatende glassoort en goede belichting van voren.
Nb.: glas spiegelt; het is dus verstandig hiermee rekening te houden met de keuze en plaatsing van belichting.
Bij felle belichting van achteren vallen kleurnuances weg. Het wordt dan veel minder zichtbaar dat veel kleuren (variëteiten) gebruikt zijn.

Wanneer veel licht van achteren doorkomt (voor een raam, van achteren belicht met ochtendlicht), dan worden de kleuren aanzienlijk sprankelender. 
De mate van directe belichting bepaalt hoeveel. Soms kan dit zelfs leiden tot een bijna fluorescerend effect.
 

Weer een andere plaatsing kan zijn: voor een raam met drukkere achtergrondinvulling, met indirecte belichting van buitenaf, waardoor goed bekeken kan worden welke effecten verwacht mogen worden. Een drukke vulling draagt namelijk bij aan de uitstraling van een werkstuk in uw omgeving. Soms ondersteunt de achtergrond, waardoor het werkstuk nóg beter tot haar recht komt (een vogel met natuurlijke achtergrond bijv.). Soms echter is een achtergrond ook zó nadrukkelijk aanwezig, dat het de aandacht wegtrekt van het werkstuk en dus de pracht en sierlijkheid van uw bezit teniet kan doen.

Het wegvallen van kleur tegen de drukke achtergrond wordt mede veroorzaakt doordat de kleuren van de achtergrond (veel groen) zich mengen met de kleuren van het glas. Contrastkleuren worden daardoor beter geaccentueerd en "bijten"; maar niet-contrasterende kleuren vallen daardoor in het niet. De oorspronkelijke verhoudingen in kleur kunnen bij verkeerde plaatsing dus behoorlijk teniet gedaan worden, wat afbreuk doet aan het plezier dat u kunt beleven aan uw unieke bezit.

Om een aardig beeld te krijgen van effecten van kleurmenging (kleur van glas en kleur van achtergrond) is het daarom aan te raden voor de start met het werkstuk eens wat gekleurd glas op de toekomstige plek te houden met de daadwerkelijke belichting. Dit kan zijn positieve bijdrage leveren aan een véél mooiere toepassing van glas. Reden genoeg om rekening mee te houden.

. .
 

© 2004-2014 - Sebuti-Glas